In Delta Dunarii

Delta Dunarii este cea mai recent formata regiune din Romania, ea marindu-se anual cu 40 m2. Climatul temperat si umiditatea ridicata au favorizat in timp aparitia unui ecosistem cu adevarat special, iar potentialul turistic din Delta il reprezinta plantele hidrofile si fauna ornitologica si piscicola. Aflati mai multe despre biodiversitatea din Delta pe salvatidelta.ro. Pasionatii de excursii in Delta Dunarii vor ajunge intr-o lume unde vegetatia formeaza 3 sferturi din peisajul natural. Daca optati pentru cazare in Delta la hotel plutitor, veti putea vedea cu proprii ochi peste 300 de specii de pasari, dar retineti ca Delta Dunarii este inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO, asadar va veti afla intr-un spatiu foarte atent ocrotit.

Excursii in Delta Dunarii

Daca doriti sa faceti excursii in Delta Dunarii, trebuie sa stiti ca aria de uscat este de doar 25% din totalul care compune Delta. Restul il reprezinta apa, cu numeroase canale, mlastini si complexe de lacuri (Lumina, Rosu, Isac), deci este indicat sa optati pentru cazare in Delta la un hotel plutitor. Pentru cele mai interesante excursii in Delta, ideal este sa folositi o barca cu vasle printre grinduri, insule si palcuri de stuf, dar puteti la fel de bine sa va relaxati pe ponton daca alegeti o croaziera pe un hotel plutitor. Puteti afla mai multe despre traseele turistice posibile in Delta consultand harta propusa de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii:.

Flora

Plantele specifice in Delta Dunarii sunt cele de tip acvatic: stuful, papura, nuferii, dar si plaurul, o formatiune alcatuita din cateva specii legate intre ele care se deplaseaza sub actiunea vantului. Cei interesati de excursii in Delta nu trebuie sa rateze Padurea Letea, cel mai Nordic loc din Europa unde exista plante tropicale laolalta cu plopi albi si stejari, care dau zonei un aer luxuriant si totodata straniu.

Fauna in Delta Dunarii

In Delta Dunarii, mamiferele sunt foarte numeroase, dar cu siguranta ca cei care au gasit cazare in Delta la un hotel plutitor vor dori sa admire diversitatea ornitologica: pelicani, cormorani, egrete, rate si lebede, majoritatea migratoare. In timpul unei excursii in Delta Dunarii este destul de posibil sa intalniti si una dintre cele 5 specii de reptile, printre care vipera de stepa. Cu toate acestea, actorii principali in Delta raman stiuca si somnul, intre alte 100 specii de pesti ca platica, bibanul si sturionul, pescuit mai ales pentru celebrele icre negre. De altfel, pescuitul este activitatea preferata a oaspetilor unui hotel plutitor, insa este bine ca, inainte sa planificati excursii in Delta Dunarii, sa consultati ordinele privind prohibitia pescuitului emise de Ministerul Agriculturii si Ministerul Mediului.

Imagini din Delta Dunarii >>

Oferte speciale

La doua inchirieri complete ale hotelului plutitor, cea de-a 3-a este la jumatate de pret.

La trei inchirieri complete ale hotelului plutitor, cea de-a 4-a este gratuita (in functie de disponibilitate).

Cele doua oferte sunt valabile pe parcursul aceluias an si nu se pot cumula.

Tur virtual Hotel Plutitor Sitarul